Upplev Marstrand och bohuslän

En skärgård med unika och perfekta förutsättningar för upplevelser, konferens och aktiviteter

Om Marstrand

Längst västerut, 35 minuter norr om Göteborg ligger Marstrand. Marstrand må vara en stad i miniformat men den vilar ändå på två öar; Koön och Marstrandsön.

Kommer du landsvägen så hamnar du på Koön och sedan är det bara att gå ombord på färjan Lasse Maja som tar dig över till Marstrandsön på två minuter.

Över hela härligheten ruvar Carlstens Fästning (Marstrands Fästning), känd för Lasse-Maja och dennes fängelsehåla, för kanoner och vidunderlig utsikt.

Runt den anrika orten ligger hundratals öar och skär. En skärgård med unika och perfekta förutsättningar för upplevelser, konferens och aktiviteter.

Längst ut i havet ligger den underbara ön Hamneskär med den berömda Pater Noster Fyren. Hit kommer människor från hela världen året om för att mötas och njuta av livet när det är som bäst.

Närheten till Göteborg, Åstol, Klädesholmen, Kyrkesund, Mollösund, Skärhamn och Käringön skapar unika möjligheter.

Denna sida är ett smakprov på konferensmöjligheter, aktiviteter och upplevelser som skall inspirera er till att besöka Marstrand och Bohuslän. Marstrand är den naturliga utgångspunkten för ditt besök i Bohuslän.

Upplev Marstrand och njut av det salta blå havet omkring dig. Avnjut en skaldjursbuffé, rökta räkor eller nykokta havskräftor tillsammans med väl kyld dryck, medan solen går ner över klipporna. Det har alltid funnits något som lockat människor till Marstrand, på medeltiden såväl som i dag.

Om Bohuslän

På 1800-talet började turismen i Bohuslän. Salta bad och tång lockade förmögna storstadsbor till de pittoreska fiskesamhällena.
Precis som idag var semestern och ledigheten ett sätt att komma bort från stress och vardag.
Bohuslän erbjuder besökarna en unik skärgård med underbart släta klippor och ett levande kustliv som byter skrud efter rådande säsong.
Här finns obegränsat med aktiviteter och ett varierat boende för ert företags konferens.