Vart kan man åka?

Våra RIB-båtar transporteras på en trailer, vilket gör att vi kan vara på plats och göra utflykter där det passar er bäst. Vi kan hämta och lämna er nästan var som helst på västkusten från vår hemmahamn Marstrand eller Göteborg. Vi föredrar Marstrand där vi har vår bas så vi undviker framkörningar och får således mindre klimatpåverkan.

Enklast för dig är kanske Göteborg eller Marstrand eller Rönnäng på Tjörn, för en utflykt till våra många populära ställen såsom Vinga, Klädesholmen, Åstol, Pater Noster, Käringön, Smögen etc.

När kan man åka?

RIB kan man åka i stort sett under alla väderförhållanden. Säsongen börjar tidigt och slutar sent. I princip går det att åka så länge det är isfritt.

Hur fort går det?

Vi kommer upp i farter runt 50 – 60 knop vilket motsvarar ca 100-120 km/h. Men naturligtvis behöver man inte köra så snabbt för att få en härlig och fartfylld upplevelse i skärgården. (vissa av våra båtar är modifierade för lägre farter). Det kännas tryggt & säkert att åka RIB med oss!

Är det fysiskt krävande? Några andra begränsningar?

Det kan vara fysiskt krävande, men om det är vågor så är det bra om man parerar båtens rörelser med att vara flexibel i knäna. Personer som har problem med ryggen eller är gravida eller andra medicinska problem som gör det olämpligt att åka Rib båt, rekommenderas att inte åka RIB båt.

Om man ej meddelar ovan skriftligen vid bokning och upprepas till skepparen vid avresa åker man på egen risk.

Hur många passagerare tar båtarna?

Varje båt tar 12 passagerare. Totalt har vi kapacitet för grupper på upp till 100 personer.

Behöver man ha med sig sjökläder/sko?

Nej, det behöver man inte. Ni kommer fram lika torra som ni var när ni klev ombord. Vi har flytoveraller, skyddsglasögon till alla passagerare. Men oömma kläder och bekväma skor gör dagen trevligare och bekvämare för er. Det enda som kan bli blött är era skor. Så vid lite ruskigt väder ta med ett par oömma fritidsskor.

Vad har förarna för utbildning?

Samtliga våra förare har Fartygsbefälsexamen, Maskinbefälsexamen, Högfartsutbildning för yrkestrafik och är utbildade i första hjälpen. Allt för er säkerhet!

Vad har ni för säkerhetsutrustning ombord?

För er säkerhet har vi en VHF radio med DSC och mobiltelefoner. Flytoveraller bär ni när ni är ombord. Livflottar, nödraketer, förstahjälpen, hansalina, nödsatellitsändare (EPIRB) och brandsläckare finns också ombord.

Kan ni ordna med mat?

Givetvis gör vi det. En härlig picknick, med t.ex. vitt vin och nyrökta räkor på klipporna när vi kommer fram eller ett stopp på en trevlig skärgårdskrog. Många olika arrangemang går att ordna utifrån era önskemål. Titta under våra RIB-Paket

Vad kostar det?

Det beror naturligtvis på vilken typ av arrangemang du väljer. Vänligen kontakta oss för en offert!

Hur är det med försäkringar?

Vi har tecknat en Passageraransvarsförsäkring hos Atlantica som ett extra skydd för dig.

Konferenser & aktiviteter i Marstrand